Passa al contingut principal

Colem la ratafia després de 40 dies a sol i serena



Després d'uns  40 dies a sol i serena  ens trobem per colar la Ratafia  i fer-ne un tastet, sempre ho acompanyem amb un bon pa amb tomàquet i embotit casolà i una coca de ratafia feta a casa.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Instruccions per colar la ratafia

Agafarem els pots de vidre on ha reposat la nostra ratafia durant 40 dies i amb un colador ben fi, uns draps de cotó i paciència anirem abocant el líquid de mica en mica en el colador amb els draps de cotó perquè no hi quedi cap resta de les herbes. Trobaràs algunes imatges a continuació del procés.

Festes i fires de la ratafia

http://www.festes.org/directori.php?id=698   Festa de la Ratafia Santa Coloma de Farners (la Selva) La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners és la més antiga i arrelada de totes les que se celebren a Catalunya relacionades amb aquest licor espirituós. Estructurada al voltant d'un concurs i d'una fira, la festa està destinada a preservar i ampliar la tradició Colomenca al voltant de l'elaboració d'aquesta beguda.   Fira de la Ratafia Besalú (la Garrotxa) Cap a finals de novembre o principis de desembre es celebra la Fira de la Ratafia de Besalú, un esdeveniment que va néixer l'any 1993 i que té com a objectiu potenciar aquest aromàtic licor català que té una llarga tradició artesana a les terres de la Garrotxa.   Festa de la ratafia i Concurs de Ratafies Casolanes Igualada (Anoia) Diferents ratafiaires de la comarca de l’Anoia participen cada any en el Concurs de Ratafies Casolanes, un concurs que premia a la millor elaboració artesanal i que és ...

La importància de les nous verdes

Les nous verdes ens donen a la ratafia un gust especial i són les que l'hi donen aquest color fosc que la diferència de la resta de licors que tenim a Catalunya. Es molt important que les collint verdes i sempre abans que s`hagi format el que més endavant serà la clova.