Passa al contingut principal

Festes i fires de la ratafia

http://www.festes.org/directori.php?id=698

  Festa de la RatafiaSanta Coloma de Farners (la Selva)

La Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners és la més antiga i arrelada de totes les que se celebren a Catalunya relacionades amb aquest licor espirituós. Estructurada al voltant d'un concurs i d'una fira, la festa està destinada a preservar i ampliar la tradició Colomenca al voltant de l'elaboració d'aquesta beguda.

  Fira de la Ratafia Besalú (la Garrotxa)

Cap a finals de novembre o principis de desembre es celebra la Fira de la Ratafia de Besalú, un esdeveniment que va néixer l'any 1993 i que té com a objectiu potenciar aquest aromàtic licor català que té una llarga tradició artesana a les terres de la Garrotxa.

  Festa de la ratafia i Concurs de Ratafies Casolanes Igualada (Anoia)

Diferents ratafiaires de la comarca de l’Anoia participen cada any en el Concurs de Ratafies Casolanes, un concurs que premia a la millor elaboració artesanal i que és l'eix d'una festa que compta amb diferents activitats relacionades amb aquesta beguda.
Festa de la Ratafia de l'Anoia - xerrades sobre la ratafia i els licors dels Països Catalans, gran catada popular de ratafia, gentilesa de Ratafia Russet, i concurs d'elaboradors de l'Anoia, amb explicacions i premis per als primers classificats.
Amics de la Ratafia de l'Anoia - associació que impulsa el reconeixement de l'Anoia com a comarca ratafiaire.

Festa de la Ratafia del Berguedà a Berga (el Berguedà)  

organitzada pels amics de la Ratafia, va iniciar-se l'any 2010. Amb el concurs i el tast de la ratafia, xerrades, sopar popular, actuacions musicals...

Festa de la Ratafies casolanes a Cardedeu (el Vallès Oriental) 

 Al Novembre i està obert a tots els elaboradors de ratafia casolana. La ratafia ha d’estar elaborada artesanalment amb nous verdes, ingredient característic i indispensable i ha de ser d’aquest any. El jurat estarà format per diferents persones i experts en la matèria. Xerrades, dinar popular i entrega de premis... al Tarambana Cafè Cultural. Telèfon: 93 871 16 55



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Instruccions per colar la ratafia

Agafarem els pots de vidre on ha reposat la nostra ratafia durant 40 dies i amb un colador ben fi, uns draps de cotó i paciència anirem abocant el líquid de mica en mica en el colador amb els draps de cotó perquè no hi quedi cap resta de les herbes. Trobaràs algunes imatges a continuació del procés.

La importància de les nous verdes

Les nous verdes ens donen a la ratafia un gust especial i són les que l'hi donen aquest color fosc que la diferència de la resta de licors que tenim a Catalunya. Es molt important que les collint verdes i sempre abans que s`hagi format el que més endavant serà la clova.